Natuurlijk wonen in Schijndel

In 10 stappen thuis

Heb je interesse om te gaan wonen in Achter den Haegen? Informeer dan bij de makelaar naar de beschikbaarheid van de door jou gewenste woning.

1. Ontmoet de makelaar
Als je in aanmerking komt voor een woning, wordt er een kennismakingsgesprek met je gemaakt. Je krijgt dan extra informatie over de betreffende woning, zoals plattegronden, technische omschrijving en de maatwerkopties. Stel gerust al je vragen! 

2. Kies je 1e maatwerk

Het is slim om voor het gesprek met de makelaar alvast je financieringsmogelijkheden te onderzoeken, want dit is ook het moment om de eerste keuzes voor maatwerkopties (de hoofdopties) te maken. Deze kun je binnen je hypotheek financieren en kunnen niet op een later moment alsnog worden gekozen. Een belangrijke stap! Misschien heb je wensen die niet allemaal in de koperskeuzelijst staan. Bespreek deze zeker met je makelaar, want er is veel mogelijk.

3. Teken je koopovereenkomst
Als je jouw huis hebt gekozen, maakt de makelaar het contract op. Als je gekozen hebt voor hoofdopties uit de koperskeuzelijst, dan worden die opgenomen in de overeenkomst. Zo kun je deze eenvoudiger meenemen in de financiering van de woning.

4. Regel je financiering
Nadat je contract is getekend, ga je de financiering van de woning verder uitwerken en vastleggen. Je kunt hiervoor zelf bepalen bij welke hypotheekverstrekker of tussenpersoon je offertes opvraagt. Hypotheekregels veranderen regelmatig, dus zorg dat je jezelf goed informeert. Houd rekening met de looptijd en ingangsdatum van de offerte in relatie tot de start bouw. 

5. Kies jouw maatwerk
In een persoonlijk gesprek met de kopersbegeleider van Hoedemakers neem je alle aangeboden ruw- en afbouwopties door. Daarbij staan jouw woonwensen centraal. Misschien staan deze niet allemaal in de koperskeuzelijst die je ontvangt bij aankoop van de woning. We nodigen je van harte uit om deze toch te bespreken, daar is ruimte voor! 

Vanaf het moment dat je je koopcontract hebt getekend, totdat je nieuwe woning wordt opgeleverd, is de kopersbegeleider het aanspreekpunt voor al je vragen.

6. Bezoek de showrooms
Om je woning helemaal aan jouw wensen aan te passen, werken wij samen met partners. Deze kunnen onder andere zorg dragen voor een keuken, badkamer, tegels en tuininrichting. Je bent bij hen van harte welkom om je wensen te bespreken.

7. Maak een afspraak met de notaris
Als het zover is dat de overdracht kan plaatsvinden, krijg je daarover bericht. Bij het zogenaamde passeren van de akte betaal je de grondkosten van je woning. De aanneemsom betaal je in termijnen die gelijk opgaan met de vorderingen van de bouw. Het moment waarop de akte van levering plaatsvindt, bepaalt ook of er grond- en eventueel bouwrente verschuldigd is. 

8. Volg de bouw

Tijdens de bouw van jouw woning houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. ook mag je regelmatig een kijkje op de bouwplaats nemen. Zo kun je de bouw van jouw nieuwe huis op de voet volgen.

9. Ontvang je sleutel

Als je huis bijna klaar is, lopen we er samen helemaal doorheen. We noemen dat een voorschouw. Mochten er verbeterpunten zijn, dan kun je die aangeven. Zo zorgen we ervoor dat jouw huis in perfecte staat is als je de sleutel krijgt. 

10. HELEMAAL THUIS
Nu je de sleutel hebt, breng je zelf de finishing touch aan. Je richt het helemaal naar jouw wens in. Zo wordt het echt jouw thuis.